Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

El vídeo "Strong" de Rick Perry

No m'avergonyeixo d'admetre que sóc cristià. Però un no necessita estar a un banc de l'Església tots els diumenges per saber que alguna cosa va malament en aquest país quan els gais poden servir obertament a l'exèrcit però els nostres nens no poden celebrar el Nadal o resar a les escoles. Com a President, posaré fi a Guerra d'Obama contra la religió. La fe va fer forta a Amèrica i la farà forta de nou”. Aquest és el text del vídeo de campanya “Strong”, del candidat republicà nord-americà Rick Perry, on se li veu en al mig d'un camp, parlant obertament sobre religió. El vídeo, llançat a la seva web i a Youtube la passada setmana va causar una gran controvèrsia només ser difosa, i ja ha obtingut gairebé set milions de visites (aconseguint 22.200 vots positius i l'esgarrifosa xifra de 687.000 vots negatius, el que l'ha convertit en el vídeo pitjor valorat de la història de Youtube).

Aquest vídeo en el qual atacava als soldats homosexuals estava destinat sobretot a votants conservadors de l'Estat d'Iowa, però el seu contingut explosiu va fer que es difongués ràpidament per tots els mitjans de comunicació. El curiós del cas és que el que en una altra època podria haver-li causat un problema puntual s'ha convertit en una bola de neu en començar a crear-se per usuaris anònims –i no tan anònims- centenars de vídeos de resposta mofant-se de Perry i del seu missatge. Un bon exemple és el vídeo d'Andy Cobb, del grup còmic Second City, imitant a Perry per criticar-lo. “No em fa vergonya admetre que sóc un ateu“, comença Cobb. “Però saps que alguna cosa mal pansa en aquest país quan els polítics creuen que està bé odiar als gais i als no creients en les seves campanyes. Com si la seva màgica guia espiritual, o el que sigui, els beneís amb privilegis especials de gilipolles“. Aquest vídeo s'ha convertit en un dels més vistos de la setmana a Youtube, però no ha estat l'únic que s'ha convertit en paròdia o, com les denominen, Perrodies.

Existeixen vídeos de gent que no s'avergonyeix de ser jueva, de ser atea, o fins i tot un altre candidat republicà, Fred Karger, l'imita en el seu vídeo i diu “Sóc Rick Perry i em fa vergonya admetre que he fet aquest vídeo perquè estic desesperat per anar malament en les enquestes”. Hi ha centenars, i molts d'ells rient-se del fet que la jaqueta que porta Perry en el vídeo és molt semblant a la del protagonista de la pel·lícula “Brokeback Mountain”.

Dies després ha intentat arreglar-ho fent un vídeo, “Honor”, que afalaga als militars nord-americans, realment molt bé fet i que recomano veure. No obstant això, res ha detingut encara a les paròdies.

Després d'innombrables errors en aquesta campanya, aquest vídeo ha suposat un dur bany d'impopularitat. No ha fet més fort a Perry, sinó molt més feble.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger