Bloc | Sobre mí | Contacte | Treballo a

Explica't amb una història

L'altre dia vaig llegir-me el nou llibre (i segon) de Pau Canaleta, titulat "Explica't amb una història. Onze claus per construir un relat guanyador", publicat per l'Editorial UOC.

El llibre és una introducció al món de l’storytelling a través d’una història personal, narrada, com no, en forma de relat, que explica les vicisituts i la cerca d'un relat personal del Manel Cortada, un candidat a alcalde, que acaba d'aterrar a la política com a candidat, i que vol preparar-se per a explicar la seva història de la millor manera possible. Una història que expliqui qui és, què pensa i quin projecte polític té per a la seva ciutat.

És per això que realitza una sèrie d'entrevistes a diferents persones de diferents àmbits (un director de cinema, un actor, un escriptor, un sacerdot, un guionista...), però totes elles amb alguna cosa en comú: expliquen històries, i expliquen al protagonista 11 idees per a explicar el seu relat correctament.

El llibre narra en un format entretingut i entenedor les claus que ha de tenir qualsevol relat que vulgui comunicar amb eficàcia. Són onze consells que serveixen al protagonista del llibre i que de ben segur, serviran a tothom que vulgui començar l’apassionant aventura d’escriure la seva pròpia història.

Són 11 idees que resumeixen l'art d'explicar històries, el que no pot faltar i el que és imprescindible: estructura, ritme, sentit, arc de la transformació, seqüència i causalitat, tres relats en un, emoció, equilibri, personatge, conflicte i coherència. Només cito les 11 idees, que estan ben explicades en el llibre.

Una excel·lent narració de la construcció d'un relat polític, la del Manel Cortada, però també la de qualsevol altre candidat.

Un cop presentat a Figueres, es pot saber més sobre el llibre a les properes presentacions:
El proper dimarts 18 de gener del 2011 a Madrid -Centre Cultural Blanquerna (Alcalá 44) a les 19:30, a càrrec de l'Albert Medran.
I el dijous 20 de gener a Barcelona. La presentació serà a la Llibreria Proa Espais (Roselló 212) a les 19h, a càrrec de David Madí. Allà estaré.

 

0 Comments:

Post a Comment




RSS Blogger